.

.

diumenge, 16 de febrer del 2014

Crònica de la presentació de la novel·la a La Llar del Llibre

13 de febrer de 2014. Llibreria La Llar del Llibre, Sabadell.


El tren va començar a caminar pels volts de Nadal i ja ha fet dues parades. El passat dijous 13 de febrer, a l'andana de la segona estació esperaven els agosarats que havien decidit atrevir-se a pujar a l'aventura de conèixer Tragí de secrets. En David Vila i Ros va conduir el tren en nom d'Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua i la CAL. L'estació: La Llar del Llibre de Sabadell.

Va ser la vesprada dels reptes. De seguida ens vam adonar que assoliríem el primer en veure com omplíem l'espai reservat per la Llar del Llibre. En la seva presentació, en David va llançar el segon, una crida als bojos que us atreviu a llegir literatura catalana, perquè us deixeu sorprendre per autors més desconeguts. Jo també crec que hi sortireu guanyant.

Després i durant gairebé una hora (o potser va ser menys? no ho sé, em va passar el temps volant), al ritme del sotragueig del tren, vam anar descobrint alguns dels factors que m'havien dut a escriure la novel·la. I, entre xiulet i xiulet, vam passejar plegats pels anys 1809 i 1810 en els quals s'ambienta Tragí de secrets, mentre esbrinàvem com era el Sabadell d'aleshores, què feia la seva gent, com vivia, què pensava, de què devia parlar, quines preocupacions tindrien...

Cap al final va arribar el tercer repte dirigit especialment als lectors de Tragí de secrets: si tu també t'hi has atrevit, no et ve de gust que compartim una tertúlia al voltant de la novel·la perquè puguis preguntar allò que t'ha passat pel cap mentre la llegies, aquella curiositat que encara se't menja per dins, o els coms i els perquès que et flotaven pel pensament mentre passaves pàgina? La farem el proper mes de maig.

En acabar, encara hi va haver temps per a intercanviar alguns comentaris, regalar-nos salutacions i bons desitjos, signar alguns llibres i atendre una entrevista. Una diada rodona.

Vols saber com ho van veure d'altres? Mira aquests enllaços: iSabadell, Voliana Edicions, Òmnium Cultural, David Vila i Ros.


I ara, camí a la propera estació: Savallà del Comtat.